Missveden

Verksamhetsidé Fritidsgården

Fritidsgården i Missveden är Hjo Missionsförsamlings och equmenia i Hjo’s frilufts- och lägergård. Den är en viktig resurs i vårt eget arbete, men vi vill också att den ska vara öppen för andra, enskilda och grupper. Gården ska ha en karaktär av robusthet, enkelhet och tillänglighet. All verksamhet på gården ska vara alkohol- och drogfri.

Vi vill genom gården ge människor i alla åldrar möjlighet att vara i Guds skapelse; att leka, skapa och lära; och uppleva glädjen i att vara tillsammans. Vi vill också att gården ska fungera som reträttplats med rum för stillhet och bön.

Boka Missveden?

Är du intresserad av att hyra Fritidsgården och vill ha vidare information om prisuppgifter och lediga datum?

Kontakta Sören Yngve på telefon 0503-124 54 för mer infomration.

Boka Fritidsgården i Missveden

Översikt Fritidsgården

Välkommen att besöka Fritidsgården. Att bara ströva omkring i naturen, njuta av utsikten och kaffekorgen eller att anordna klassträffar, personalutflykter eller grillkvällar. Fritidsgården ligger i byn Missveden, ca 4 km väster om Hjo, på väg mot Korsberga.

Gården
Passar mycket bra för alla typer av tältläger, exempelvis lägerskolor och scoutläger.
Gula huset
Består av kök, expedition, storstuga och sovrum. Sammanlagt finns 12 bäddar och plats för ytterligare 10-15 luftmadrasser. El-uttag finns för husvagn.
Röda stugan
Liten stuga på 15 kvadratmeter med tre bäddplatser.
Ladan
Innehåller lägerkök, matsal och stor samlingssal för cirka 100 personer. Verandan har öppningsbara dörrar ut mot gården.
Inuti ladan
Inuti ladan finns stor yta för samlingar med bänkar och stolar och en härlig glasveranda. På undervåningen finns också samlingssal som används som matsal. Ladans båda våningar är förbunden med en trappa.
Kök
Kök med två spisar, diskmaskin, kyl och frys. Utrustat för cirka 50 personer. Självhushållning.
Toaletter
Ett separat hus med herr- och damavdelning med vardera tre WC och dusch, samt en handikappsanpassad WC. Varmvatten finns.
Timrade vindskydd
Timrade vindskydd finns på två ställen, dessutom ett par eld- och grillplatser.

Tält
Finns två militärtält M20 och två patrulltält som kan hyras.

Ängar, skogsmark
Öppna gräsytor hör till gården, vilket gör att den kan disponeras till många olika aktiviteter och naturprojekt.

Mullsjön
Mullsjöns närhet är också en rik tillgång för lägergården. Bad och naturstudier vid sjökanten ligger bara någon kilometer bort.